Alícia Homs demana a la Comissió sinergies entre les polítiques d'ocupació juvenil i altres iniciatives europees com el Pacte Verd

22.06.2020

L'eurodiputada socialista Alícia Homs, membre de la Comissió de Treball del Parlament Europeu, ha demanat a la Comissió Europea sinergies entre les polítiques d'ocupació juvenil i altres iniciatives europees, com el Pilar Europeu de Drets Socials, el Pacte Verd o la Iniciativa de Salari Mínim, amb la finalitat d'oferir oportunitats de qualitat als joves, en resposta a la crisi de la COVID-19.

En una pregunta escrita dirigida a la Comissió, Homs ha recordat que la crisi financera de 2008 “va instaurar una precarietat laboral entre els joves que encara avui roman i que es veurà accentuada amb la pandèmia”. “La pandèmia ha evidenciat que, si bé els treballadors joves som més resistents al virus que altres grups d'edat, som més vulnerables a l'impacte social i econòmic”, ha advertit l'eurodiputada.

Per això, amb motiu del llançament de la nova proposta de Garantia Juvenil de la Comissió, Homs ha reclamat facilitar la relació entre la formació i la capacitació, i l'accés al mercat laboral “per a no tornar a deixar a una generació enrere”, com va ocórrer en l'anterior crisi.

Si acceptes, instal·larem en el teu dispositiu cookies nostres i de tercers per millorar la navegació, proporcionar el servei i obtenir estadístiques Más información Acceptar