Alícia Homs participa a l'Escola d'Hivern de JSE

23.02.2020

El passat 23 de febrer, Alícia Homs es va desplaçar a Madrid per participar a l'Escola d'Hivern de les Joventuts Socialistes d'Espanya; un esdeveniment que va reunir a la capital a més de 250 joves socialistes de tot el país sota el lema "Passat, present i futur".
Les jornades van comptar amb la presència, entre altres, d'Adriana Lastra, vicesecretària general del PSOE i portaveu de Grup Parlamentari Socialista al Congrés; de l'expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero o de Pilar Llop, presidenta del Senat. Homs va assistir en qualitat d’eurodiputada i de presidenta de les Joventuts Socialistes Europees (YES, per les sigles en anglès).

"Ha estat en escoles de formació com la que heu pogut gaudir aquest cap de setmana on més he après el que avui em permet defensar els valors, els principis i les idees socialistes al Parlament Europeu. Doneu-li a les Joventuts tota la importància que pugueu, perquè no només és una escola a nivell personal, també és una eina de canvi per a la nostra societat ", va destacar Homs a l'inici de la seva intervenció.

El cap de setmana va servir per a reunir a joves militants socialistes i repassar, analitzar i debatre sobre la història de les Joventuts. Es va xerrar del passat i de la militància clandestina al JSE durant la dictadura franquista; es va xerrar del pressent, del paper que juga el sindicalisme en el nou model econòmic digital i dels reptes que te la socialdemocràcia contemporània. Però també del futur.

Les democràcies occidentals estan debilitades. Al llarg d’aquests darrers deu anys, el sentit i l’existència de la UE s’han vist més amenaçats que mai. La crisi econòmica i financera de2008 van suposar la pèrdua de poder adquisitiu de les classes mitjanes; el que es va traduir en una major desigualtat i precarització. A més, la globalització ha donat peu a l'aparició de partits populistes que amenacen l'estabilitat i augmenten els radicalismes a nivell europeu. I tot això s'ha traduït en una major desafecció entre la nostra gent.

Per a posar solució a aquest problema, el paper dels joves és molt important. Tal i com va afirmar Homs, els joves socialistes “han d’actuar” i han de fer-ho “transformant les idees en propostes i fent-les arribar tots els companys socialistes que treballen a nivell autonòmic, nacional i europeu perquè les pugin fer realitat i avancem cap al progrés”.

A nivell europeu, ja s’està treballant amb objectius “ambiciosos i molt necessaris”; com son aconseguir el Pacte Verd Europeu, que preveu una transició a una economia verda per al 2050; la regulació justa per als treballadors de plataformes digitals o posar sobre la taula el projecte del salari mínim europeu.

“La ciutadania demanda i espera que la política acabi amb aquestes desigualtats, i un salari mínim europeu seria un impuls en bona direcció [...] No podem permetre que els joves hagin de destinar un 123% del seu sou al lloguer”, va defensar Homs.

La UE ha de donar resposta als problemes que pateix la seva ciutadania. “Estem en un moment clau que marcarà el futur del propers trenta anys. Com a joves, rebels i inconformistes, sempre hem de reclamar que es preguin els passos adequats en el camí cap al progrés, la igualtat d’oportunitats i la sostenibilitat”, va concloure.

Si acceptes, instal·larem en el teu dispositiu cookies nostres i de tercers per millorar la navegació, proporcionar el servei i obtenir estadístiques Más información Acceptar