Sobre Baleares

Les Illes Balears són un arxipèlag del Mediterrani i una Comunitat Autònoma d’Espanya. Formen part de la regió les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i la capital és Palma.

abaout-alica-homs

La presidenta del Govern de les Illes Balears és la socialista Francina Armengol, que presideix un govern de coalició del PSIB-PSOE, Podem i Més per Mallorca. El parlament regional, el Parlament de les Illes Balears, està presidit pel també socialista Vicenç Thomas.

abaout-alica-homs
abaout-alica-homs

A part del govern de la Comunitat Autònoma, l’administració balear està descentralitzada a cada illa a través dels Consells Insulars, institucions amb un alt grau de competències.

Consell de Mallorca
Consell de Menorca
Consell d`Eivissa
Consell de Formentera

Balears té una població de 1.128.908 habitants, 880.000 dels quals viuen a Mallorca, 92.000 a Menorca, 144.000 a Eivissa i 12.000 a Formentera. A més, la ciutat de Palma concentra a 410.000 dels habitants de Balears a la seva àrea metropolitana.

El PIB per càpita és de 26.764 euros, essent la sèptima Comunitat Autònoma d’Espanya en aquest sentit. El sector econòmic més important és el turisme; al voltant del 70% de la població treballa directa o indirectament en el sector turístic. La majoria de turistes que visiten les nostres illes són europeus, amb Alemanya i Regne Unit com a països d’origen principals. El principal atractiu són les platges d’aigua cristal·lina de cada una de les illes, però a Balears tenim altres atractius geogràfics, com la Serra de Tramuntana, culturals, com els cascs històrics de Palma i Eivissa o els monuments talaiòtics de Menorca, i també una gastronomia excel·lent.

També tenim una industria consolidada, amb importants empreses en els sectors tèxtil i del calçat, però les empreses balears són vulnerables a la insularitat, que rebaixa la seva capacitat competitiva respecte a empreses basades al continent. De fet, la insularitat és un dels principals problemes que els polítics balears volem ajudar a solucionar, treballant per millors connexions i condicions comercials amb la resta d’Europa.

Si acceptes, instal·larem en el teu dispositiu cookies nostres i de tercers per millorar la navegació, proporcionar el servei i obtenir estadístiques Más información Acceptar